Padouk poorten

Padouk, een bijzondere houtsoort die zich onderscheidt door zijn unieke roodbruine kleur, luxe uitstraling en duurzame karakter. Een padouk poort is een ware toevoeging aan het karakter van uw erf en oprit. Bent u op zoek naar een maatwerk padouk poort? Vraag dan een offerte aan. Wij creëren een poort die aan al uw wensen voldoet.

Exclusief & op maat gemaakt
100% Vakmanschap gegarandeerd
Gaat 25+ jaar mee
Uw wens staat centraal

Laat u inspireren

Houten tuinpoort van rood padoek hout voor vergrijzen
Houten tuinpoorten van rood Padoukhout
Houten tuinpoort van padoukhout
Toegangspoort van rood Padoukhout
Tuinpoort van rood Padouk hout

Padouk: meer dan een houtsoort

Wanneer u ons vraagt wat de beste houtsoort is voor een ambachtelijke houten poort, dan komen we al snel uit bij padouk. Deze Afrikaanse hardhoutsoort, die ook wel padoek wordt genoemd, staat voor duurzaamheid en een klassieke uitstraling. De roodbruine kleur die zo kenmerkend is voor deze houtsoort, zorgt ervoor dat uw poort direct in het oog springt van gasten en voorbijgangers.

Naast een unieke uitstraling biedt padouk verschillende andere voordelen. Zo is de houtsoort beroemd vanwege het duurzame karakter. U mag er namelijk van uitgaan dat padouk een minimum levensduur van 25 jaar heeft. In deze periode zal het hout minimaal krimpen of kromtrekken. Wel is de kleur van padouk zeer veranderlijk. De unieke roodbruine kleur zal door blootstelling aan de weersomstandigheden overgaan naar een zilvergrijze houtkleur. Hier dient u vooraf rekening mee te houden, want de verkleuring is kenmerkend voor dit type hout.

Een padouk tuinpoort tussen twee groene heggen
Een grote poort van padoukhout

De voordelen van padouk op een rijtje

  • Minimale levensduur van 25 jaar
  • Duurzaamheidsklasse 1: hout is bestand tegen regen, vrieskou en hitte
  • Luxe uitstraling die het karakter van uw erf verrijkt
  • Minimale krimp en kromtrekking naarmate tijd verstrijkt
  • Prachtige houttekening die het karakter van uw poort versterkt

Vakmanschap en kwaliteit voor het beste resultaat

U bent niet op zoek naar zomaar een toegangspoort. Nee, u zoekt vakmanschap om zo de uitstraling van uw erf, oprit en woning te versterken. Dit alles en meer vindt u in onze luxe houten poorten. Van enkele tot dubbele poorten. Wij maken unieke houten poorten die volledig aan uw wensen voldoen. Heeft u een helder beeld van wat u wilt? Of komt u niet verder dan een vaag idee van wat u wilt? Geen probleem, wij denken stap voor stap met u mee en zorgen voor een eindresultaat dat al uw verwachtingen overtreft. Dat is de kracht van jarenlange vakmanschap.

Onze klanten aan het woord

Padouk: de duurzame investering

Padouk is de beste keuze voor iedereen die een duurzame investering wil maken. Niet alleen bezit dit Afrikaanse hardhout een zeer bijzondere uitstraling, het onderscheidt zichzelf door een zeer lange levensduur van minimaal 25 jaar. Gedurende deze lange periode geniet u van een prachtige poort die vrijwel geen onderhoud vereist. Het materiaal is uitstekend bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Kortom, een poort van Padouk is een investering waar u geen spijt van krijgt.

De prijs van een padouk poort

Wij bieden uitsluitend op maat gemaakte poorten aan de hand van uw unieke ontwerp of wensen. Het is daarom niet mogelijk om vooraf een vaste prijs te geven voor uw padouk poort. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het ontwerp, de hoeveelheid padouk die nodig is, het aantal manuren en de aankleding met accessoires. Wilt u een richtprijs voor de poort die u in gedachte heeft? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Een klassieke tuinpoort van padouk
Een vergrijsde houten poort van Padouk met een woning op de achtergrond

Het gemak van automatisering

Maak uw nieuwe padouk inrijpoort of tuinpoort compleet met de juiste automatisering. Hiermee hoeft u nooit meer handmatig de poort te openen, wanneer u haast heeft of wanneer het slecht weer is. Naast vakkundige installatie voorzien we u standaard van advies en een aanpak op maat. Zodra u eenmaal gewend bent aan de luxe van een automatische toegangspoort, wilt u nooit meer anders.

Afhankelijk van uw wensen, het ontwerp van uw poort en directe omgeving van de poort zijn er diverse mogelijkheden. We adviseren u graag in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

De herkomst van Padouk

Voor het fabriceren van onze houten toegangspoorten maken wij gebruik van Afrikaans padouk. Padoukbomen kunnen wel 70 meter hoog worden, vooral te vinden in West- en Centraal Afrika. Afrikaans padouk staat bekend om zijn heldere, oranjerode kleur die na verloop van tijd verkleurt tot een diep roodbruin. Het hout is hard, heeft een hoge dichtheid, en staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen rot.

Het padouk hout dat wij gebruiken voor onze houten poorten wordt gekweekt volgens strenge voorschriften en regels. Zo garanderen wij de kwaliteit en duurzame oorsprong van onze unieke producten.

Kies voor kwaliteit, kies padouk

Wordt u de volgende trotse eigenaar van een padouk toegangspoort? Dan staan wij voor u klaar. Dankzij onze jarenlange ervaring in werken met deze bijzondere houtsoort, onze passie voor ambacht en oog voor detail, zijn wij dé specialist bij uitstek om uw nieuwe padouk poort te fabriceren.

Heeft u vragen over onze werkwijze of bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bereiken via 0528-785701, daarnaast kunt u altijd een mail sturen naar info@poortenvanhout. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.